Буци и Буци

Дан Инноватион ДООЕЛ Прилеп

Реализирана

Вредност на инвестиција

Најавени

300.000 евра

Инвестирани

21.503 евра

Вработувања

Најавени

20

вработени

9

Италијанска компанија за ламби „Буци и Буци“ објави дека ќе инвестира во Прилеп во март 2015 година. Почетната инвестиција, според најавите, е 300.000 евра со 20 вработувања.

Претставници на компанијата тогаш имаа работна средба со градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески, на којашто ги соопштија своите планови.

„Досега имаме фабрики во Шангај, Дубаи, Њујорк и во Италија, а сега отворивме погон во Прилеп. Одлучивме да дојдеме во Македонија на предлог на други странски инвеститори кои инвестирале во Прилеп, кои ни кажаа дека тука има поволна бизнис клима. Произведуваме расветни тела за модните брендови како Версаче, Армани, Бенетон и други. Ова во Прилеп ќе биде прва фаза на производство“, изјави Дарио Буци од оваа компанија и додаде дека во Прилеп компанијата е отворена под називот „Дан Иновејшн“.

Последните податоци од Централниот регистар говорат дека нетековните средства на оваа фирма изнесуваат околу 21 илјада евра, а во фирмата во 2015 и во 2016 година имало 9 вработени лица. 

Последно ажурирање: 04 април 2017 год.

Датум на најава

март 2015 год.

Државна помош

Местоположба

Земја на потекло

Инвестиции на истата локација

Преземете податоци